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論文・著書情報


タイトル
和文:PS13 食感のバイオメカニクス : 加工食品の内部構造に関係する破砕時の荷重履歴の特徴量(ポスターセッション) 
英文: 
著者
和文: 門脇 廉, 小関 道彦, 木村 仁, 伊能 教夫.  
英文: NORIO INOU, Michihiko KOSEKI, Hitoshi Kimura, NORIO INOU.  
言語 Japanese 
掲載誌/書名
和文:M&M材料力学カンファレンス 
英文: 
巻, 号, ページ Vol. 2009    No. 0   
出版年月 2009年7月24日 
出版者
和文:一般社団法人日本機械学会 
英文: 
会議名称
和文: 
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開催地
和文: 
英文: 
アブストラクト Food texture is one of the most important factor in eating quality, and also affects value of the food. If mechanism of food texture such as firmness and sounds in mastication is clarified, the knowledge will be useful for developing new tasty foods. This study focuses on crunchy snack foods because they have various types of food texture. We examine mechanical properties by compression tests and density of the foods by an image processing technique. This paper proposes two feature quantities about food texture and shows a scatter plot locating the snack foods.

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